Для чого ставити у двері захисний протектор

банер статті для чого ставити у двері захисний протектор

Яким би надійним не був замок, його можна зламати. В найгіршому випадку зловмисник витратить багато часу, зчинить більше шуму, але все ж досягне своєї мети. Удосконалюються не лише замки, але й методи їх злому.  

Вразливістю замків є те, що їх циліндри виступають за габарити конструкції. З «оголеними» елементами злодіям набагато легше справлятися. В деяких випадках їм навіть не потрібно витрачати час на злом надійної серцевини: вона просто висвердлюється чи вибивається. 

Як захистити своє житло від загрози? Потрібно встановити протектор.

Що являє собою протектор для замка

броненакладка або захисний протектор та принцип його кріплення

Протектори робляться у вигляді накладок. За допомогою болтів вони намертво прикріпляються до замків, формуючи єдину конструкцію. Злодії стараються обходити такі замки: вони краще віддадуть перевагу «стовідсотковому» варіанту без протектора. 

Протектор – це цільна лита конструкція. Рухливою є лише та частина, яка відповідає за вставляння ключа. Найчастіше протектори робляться із загартованої сталі. Такий матеріал не боїться «ручного» фізичного впливу. Його можна пошкодити за допомогою спеціальної техніки, але, звичайно, такі шумні методи не використовуються зловмисниками.

Діаметр протектора дозволяє повністю закрити вразливі частини замка. Що ми в результаті отримуємо?

  • Закрита замкова щілина. Зловмисник не розумітиме, який принцип роботи використовується в циліндрі.
  • Замаскований циліндр. Зловмисник не може дізнатися, яка модель використовується, і, відповідно, не має можливості підібрати метод злому. 

Виробники випускають на ринок замки різних форм та конфігурацій, тому універсального протектора не існує. Потрібно підбирати оптимальну модель для кожного конкретного випадку. 

Якими бувають протектори

  • Накладні протектори. Легко монтуються, але не забезпечують максимально надійного захисту. Протектор накладається на дверне полотно ззовні, а не монтується всередину нього. Фіксація проводиться за допомогою стяжних болтів. Накладний протектор значно ускладнює завдання зловмиснику, але при наявності навичок та досвіду злом відбудеться: протектор можна «зачепити» та зламати, адже він виступає над поверхнею дверей. Але при якісному монтажу ризик злому мінімальний.
  • Врізні протектори. Значно надійніший варіант. Елемент монтується всередину дверного полотна. Процес монтажу складний, але рівень захисту вищий. Зловмиснику буквально немає за що «зачепитися». 

Висновок 

Не варто недооцінювати сучасних злодіїв. Сьогодні є значно ефективніші методи злому, ніж той же бампінг. Розробляються нові методики, створюються нові моделі відмичок. Але ви можете звести всі зусилля зловмисників нанівець. Просто встановіть мініатюрну, але ефективну деталь – протектор. Вибір на ринку великий.

Проконсультуйтеся із нашим спеціалістом та підберіть для своїх дверей оптимальний захисний протектор, — і ваше житло буде надійно захищене!