Лікбез по безпеці доступу з EVVA

Класи класифікують здатність протистояти злому. Вони визначають, наскільки стійкі вікна та двері до спроб злому. Чим вищий клас, тим більше грабіжникам потрібно витратити часу  і тим більше ймовірність того, що їм потрібні більш спеціалізовані інструменти.

Ці класи захисту розділені відповідно до інструментів та методів злому, що використовуються для порівняння на європейському рівні та класифікації таких елементів відповідно до EN1627-1630.

 

Ключі EVVA захищені кількома різними способами, щоб несанкціоноване копіювання ключів було якомога складнішим:

1. Технічний та технологічний захист ключів

Системи блокування EVVA розроблені у власному проектному відділі та відповідають дуже високим технічним стандартам. Їх можна виготовити лише за допомогою спеціально сконструйованих машин.

2. Керований захист ключа

Тільки авторизовані власники ключів можуть замовити нові ключі у EVVA або у партнера EVVA. Для ідентифікації таких ключових користувачів використовується картка безпеки, що постачається разом із циліндром.

3. Юридичний захист ключа

Усі системи блокування та профілі ключів EVVA запатентовані.

 

Завжди вимірюйте від середини кожуха врізного замка (кріпильний гвинт циліндра) до зовнішнього краю дверей, включаючи ширину кріплення.
Приклад:

36 мм (довжина A) + 31 мм (довжина I) = 67,0 мм загальна довжина, тобто 36 + 31 = DZ 36/31

 

Аварійне відкриття з функцією BSZ

Блокуючий циліндр може заблокувати роботу, коли ключ вставлений у замок. Це може становити ризики для безпеки, особливо в надзвичайних ситуаціях. Що можна зробити, наприклад, якщо член вашої родини або гість готелю завжди залишає ключ у замку зсередини і є надзвичайна ситуація? Рішення: подвійні циліндри EVVA можуть бути додатково оснащені функцією BSZ. BSZ – це функція, яка дозволяє блокувати циліндр з обох сторін, навіть якщо на одній стороні дверей вставлений авторизований ключ.

Аварійне відкриття з функцією заміщення

У разі надзвичайної ситуації, контрольований доступ до всіх приміщень повинен бути можливим у будь-який час, особливо в компаніях. EVVA пропонує можливість так званого перевизначення блокування: це коли особа з уповноваженим ключем може взяти загальний головний ключ (GMK) або груповий ключ системи блокування в контрольований спосіб і, таким чином, мати доступ у разі надзвичайної ситуації.
Загальний головний ключ також повинен бути доступний аварійним службам, таким як пожежна служба у випадку пожежі чи іншої надзвичайної ситуації.