Дублікати ключів тепер можуть робити по звуку

Виявилося, що повний дублікат ключа можна зробити за допомогою звуку – досить записати на мікрофон, як хтось відкриває двері ключем.

Люди вже давно навчилися робити копії ключів по фотографії, але команда дослідників з Національного університету Сінгапуру вийшла на новий рівень. В рамках експерименту вони з’ясували , що для відкриття чужий двері досить записати звук провертання ключа в замку. Для цього не потрібна спеціальна апаратура, вистачить диктофона в будь-якому смартфоні.

Принцип роботи, схема 1

При відкритті замку ключ при зіткненні зі шпильками всередині видає гучні клацання певної гучності в певному порядку. Дослідники навчилися візуалізувати ці звуки, щоб відтворити форму ключа. Для цього вони створили програму SpiKey, в яку можна завантажити доріжку зі звуком відкриття замку.

В результаті обчислень додаток видає три передбачуваних варіанти моделі ключа, який може підійти до замку. Потім треба тільки зробити фізичну копію у будь-якого майстра або надрукувати на 3D-принтері.

Але у цього способу є кілька обмежень. Для точної копії ключа потрібно, щоб на записи замок відкривався плавно, без різких ривків. Тому можна, наприклад, зробити кілька записів в різних ситуаціях. І поки цей алгоритм працює тільки з простими циліндровими замками.

Джерело: https://naked-science.ru/…/algoritm-pozvolil-izgotovit-dubl…

#LIOM #lockmaster