Блокчейн-замок 360lock взломали кілограмової кувалдою

Розумний навісний замок 360lock на базі блокчейна Ethereum вдалося розкрити простий атакою по Bluetooth і звичайним молотком вагою 1 кг. Експеримент провели дослідники з Pen Test Partners.

Творці замку рекламували його як «повністю захищений від злому», завдяки інтеграції блокчейна і «просунутих криптографічних кодів».

 

Блокування та розблокування замку відбувається через додаток, що передає дані по з’єднанню Bluetooth Low Energy, а не за допомогою фізичного ключа або кодового замка.

Дослідник Pen Test Partners Девід Лодж записав успішну команду розблокування Bluetooth і потім вдало відтворив її.

З цього випливає, що замок вразливий для атак повторного відтворення.

Корпус замка зроблений зі сплаву на основі цинку, який використовується в різних виробах від застібок-блискавок до приклада гвинтівок і дешевих прикрас.

Досліднику потрібен був всього один удар кувалди, щоб зламати замок.

https://youtu.be/WISzXzxfeVg

Відкрутивши чотири гвинти, він отримав доступ до заглушки, утримуваної силіконовим герметиком.

Девід Лодж зазначив, що всі ці недоліки допомогла б виявити проста перевірка безпеки.

У 2019 інженер зміг розблокувати «розумний» замок Pineworld lock. Він також зміг фізично розблокувати пристрій, виконавши дрилем невеликий отвір в корпусі.

Коментар ЛІОМ: “Еволюцію не спинити як і технології, смарт девайси будуть й далі відвойовувати ринок замків, ми в свою чергу закликаємо довіряти майстрам своєї справи, а саме австрійському бренду EVVA із 100 бездоганною репутацією зі своїм флагманом AirKey.