РОЗУМНИЙ ЗАМОК TEDEE – СУЧАСНИЙ ДОСТУП ДЛЯ ВАС

Технології майбутнього вже поряд – у наших оселях.

 

Щодня, щогодини, щохвилини у світі технологій відбуваються зміни. Це той час, коли ми щодня випробовуємо їх на собі – безконактно оплатчуємо смарт-годинником в супермаркеті на касах самообслуговування, слухаємо музику в бедротових навушниках, оплачуємо за допомогою QR-кодів і ще безліч речей, які стають для нас вже повсякденністю.

Розумні замки – це новинка, яка так само скоро стане для нас звичністю, але зараз вона,як і все нове, може викликати недовіру та безліч питань. Ми спробуємо відповісти на найбільш часті з них, а також доступно розповісти, що ж таке розумний замок tedee.

 

На сам перед, tedee – це польська команда фахівців, яка має великий досвід роботи з хмарним програмним забезпеченням, проектуванням та виробництвом кращих інтелектуальних продуктів для забезпечення безпеки, включно з потужним, сучасним і безпечним розумним замком.

Tedee поєднує два далеких світи: передові IT-технології та класичну механіку.

 

Розумний замок – вхід по новому:

  • Повернулись додому без ключів

Розумний замок відкриє двері, коли ви поруч

  • Забудьте про хвилювання чи зачинили ви двері

Розумний замок закриє їх автоматично

  • Відкривайте і закривайте двері, де б ви не були

Відчиніть двері для членів родини,друзів, кур’єру, клінингу чи орендарям

  • Поділіться «цифровими ключами»

Надайте доступ до помешкення для будь кого, не витрачаючи при цьому часу для передачі звичайного ключа

  • Переглядайте інформацію про час відкриття та закриття дверей в журналі доступів

 

Стандартний комплект tedee складається із самого розумного замка-кноба (біло-сріблястий або графітово-чорний колір) та хаба, так званого «моста», який зʼєднює ваш розмий замок з мережею Internet, WI-FI, Bluetooth і працює як маршрутизатор між замком та глобальною мережею Інтернет.

 

 

 

 

Використання хабу дозволяє використовувати функції, які доступні лише в онлайн-режимі: автоматичне або дистанційне відкриття,сповіщення та автоматичні оновлення.

Він також надає більше можливостей для інтеграції з голосовими помічниками та системами розумного будинку. Підключти його можно стандартно через розетку або за допомогою кабелю micro USB на відстані до 2х метрів від розумного замка.

Акумулятор розумного замка працює до 14 місяців при використанні до 8 разів на день. Зарядити акумулятор можна за допомогою кабелю з роз’ємом USB, що іде в комплекті. Відкрити чи закрити замок також можна за допомогою кнопки на самому замку або в додатку.

Також можна доукомлектувати розумний замок клавіатурою, що монтується за допомогою клею або шурупів навіть на відкритому повітрі , налаштовується протягом 3-х хвилин і працює від стандартних батарейок типу ААА. Сама клавіатура дає можливість відкрити двері за допомогою вводу PIN-коду у разі якщо при собі користувач не має смартфон або ключ. Введіть від п’яти до восьми цифр, збережіть, змінюйте та призначайте права доступу за допомогою мобільного додатка. Програмуйте до 100 доступів та діліться ними зручним способом.

Монтаж розумного замка також досить простий, є два варіанти встановлення – за допомогою спеціального штоку або адаптеру. А сам розумний замок tedee сумісний з будь якими циліндрами EVVA та інших відомих марок як MUL-T-LOCK, ABUS, KESO.

Монтаж за допомогою штоку підійде для варіанту циліндра модифікації ключ-кноб і відбувається наступним чином – з циліндру знімається “рідний” кноб і шток, монтується спеціальний шток для tedee, на нього монтується розумний замок tedee.

Монтаж за допомогою адаптеру підійде для варіанту циліндра модифікації ключ-ключ, обов’язковою умовою при такому виді монтажу є необхідність наявності у циліндра функції “анти-паніки”. Також доступний для будь яких циліндрів бренду EVVA, або інших відомих марок як – MUL-T-LOCK, ABUS, KESO. При такому виді монтажу в шпарину циліндру вставляється обрізаний діючий ключ, на який встановлюється спеціальний адаптер на який вже монтується розумний замок tedee.

Важливо відзначити, що обидва варіанти монтажу не пошкоджують сам циліндр і замок tedee можна легко зняти у разі, якщо ви переїзджаєте і бажаєте забрати його з собою.

Подальше налаштування доволі просте – власнику необхідно встановити додаток tedee на свій смартфон та виконувати рекомендації із підключення та надання доступів а також персоніфікацію.

Якщо ви йдете у ногу з часом та використовуєте у себе вдома голосового помічника або систему розумного дому (tedee підтримує близько 15 стандартів розумного дому по всьому світові і цей список росте) то викристання розумного замка стане ще простіше – перевіряйте чи зачинені двері, відчиняйте та закривайте двері сидячі на дивані або на кухні,коли ваші руки зайняті просто попросивши це зробити вашого голосовго помічника.

 

У вас може виникнути питання на скільки ж це безпечно – tedee на 100% безпечний та схвалений незалежною організацією AV-Test, як безпечний продукт для розумного дому. Розумний замок tedee використовує багаторівневий механізм шифрування та асимітричні ключі для хмарної аутентифікації. Під’єднання до Bluetooth виконується по захищеному протоколу. Звучить складно, і так воно і є. Ви можете порівняти цей захист із захистом онлайн-банкінгу.

 

Тут все складно та надійно, але як бути у випадку якщо ваш смартфон вкрадено, чи є ймовірність, що ваші двері будуть відкриті злочинцем? По перше: ваш смарфон сам за себе потурбується.  Зазвичай він вже захищений за допомогою PIN-коду або сканера обличчя чи відбитку пальця і для початку злочинцю потрібно буде подалати цю перешкоду і розблокувати телефон аби розблокувати tedee.Аби додатково убезпечити ваш розумний замок ви можете зайти у свій обліковий запис на будь якому іншому смартфоні або на веб-сайті tedee з браузера комп’ютера і заблокувати доступ до ваших дверей. Додатково можна заздалегідь обмежити повну функціональність та керування розумним замком додатковим паролем, який необхідно вводити при кожній активній дії.

 

А як діяти у разі якщо ви забули свій смартфон або він розрядився?

Для таких випадківд і взагалі для безпеки у надзвичайних ситуацяях (наприклад розрядився акумулятор замка, чи зник WI-FI) ви завжди зможете відкрити двері звичним механічним способом – ключем.

А якщо сталось так, що і ключа з собою немає? Це складне питання, але вихід все одно є – ви можете використати клавіатуру, якщо вона встановлена, ввівши ваш  PIN-код і таким чином відкрити двері. У разі якщо ж ви не маєте встановленої клавіатури – ви можете зайти у ваш обліковий запис на веб-сайті tedee або використати будь який інший авторизований пристрій, такий як ноутбук або планшет.

Із середени завжди також є можливіть відчинити чи зачинити замок механічно, просто провернувши його використовуючи як звичайний кноб. Також відкриття/закриття відбувається за допомогою натискання на кнопку, що знаходиться в центрі замка.

 

Тож давайте підведем підсумок, які переваги дає вам використання нового розумного замка tedee:

 

Збираючись вранці на роботу tedee автоматично зачинить за вами або за вашими дітьми двері та зєднається з вашою акустикою аби вимкнути музику. Вам більше не потрібно перевіряти, чи  зачини ви двері. Додатково ви можете перевірити це у вашому застосунку tedee.

 

Вдень до вас має завітити доставка або клінінг? Не проблема! Дистанційно відкрийте двері або поділіться віртуальними ключами. Додатково є можливість обмежити час дії доступу до помешкання.

 

Хочете перевірити, чи повернулиcm діти зі школи? Отримуйте push-сповіщення на екран смартфону,чи смарт-годинник про відкриття або закриття дверей з вказанням часу.

 

Прийшли з магазину, а руки заяйняті покупками і ключі з смартфоном у кишені? Не біда, двері автомитачно відчиняються коли ви поряд. Налаштувати відстань з якої двері вічиняються ви також можете у додатку.

 

До вас приїхали родичі чи друзі, а ви на роботі – поділіться віртуальними ключами і надайте доступ до помешкання, аби гості дочекались вас всередині.

 

Надаєте помешкання в оренду, необхідно надати чи забрати ключі орендарям? Робіть це дистанційно і діліться доступом, не  втрачаючи час на дорогу і особисті зустрічі.

 

Існує ще безліч інших можливостей, які надасть вам розумний замок tedee і спростить ваше життя.

Використання нового може лякати, але переваги такої новинки перекреслюють усі сумніви.

 

Спробуйте і переконайтесь у простоті та надійності використання розумного замка tedee.