Майстер-система для корпоративного та побутового секторів

типовий український офіс

Майстер-система – це механічна система контролю доступу, особливістю якої є надання ключам чітко визначених прав відносно дверей до окремих приміщень. Спробуємо описати для вас її принцип дії простими словами.

Для прикладу візьмемо компанію, яка використовує класичні циліндри. Керівникові потрібно мати окремий ключ від центрального входу, власного кабінету, серверної й так далі. Якщо на об’єкті використовується майстер-система, все стає значно простішим: людина отримує один ключ, який відкриває певну кількість дверей.

Уявіть, що єдиним ключем ви можете відчинити квартиру, офіс, гараж та, навіть, запустити запалення автомобіля

Список доступних приміщень можна змінювати, удосконалювати, розширювати як завгодно.

По-перше, майстер-системи зручно: не потрібно носити з собою велику в’язку ключів.

По-друге, це дозволяє уникнути плутанини, а щоб від неї застрахуватися, в деяких компаніях для контролю над ключами «виділяється» окрема людина: наприклад, вахтер.

Майстер-систему використовують у корпоративній та побутовій сфері.

  • Корпоративна сфера: офіси, навчальні заклади, промислові об’єкти, виставкові центри, кінотеатри та інші розважальні заклади. Якщо говорити коротко, майстер-система вирішує безліч проблем на об’єктах, де є велика кількість дверей та працівників.
  • Побутова сфера застосування майстер-систем – це найчастіше приватні будинки. Вона використовується для обмеження доступу членів сім’ї. Наприклад, ключеві дитини можна заборонити відкривати підвал або гараж. Також система дозволяє обмежити доступ найманих працівників: кухарів, охоронців, прибиральників.

Контролювати використання ключів не обов’язково вручну. Можна придбати систему контролю ключів на об’єкті. Вона фіксує час видачі та приймання ключа, може видавати ключі лише у визначений час та день, надсилати повідомлення у випадку, якщо він не був вчасно повернений.

Приклад майстер-системи

Розглянемо варіант використання майстер-системи в офісі з точки зору окремих працівників.

  • Директор отримує ключ, який відкриває всі двері, включно з технічними приміщеннями.
  • Секретар: лише вхід.
  • Охорона: будь-яке приміщення, окрім кабінету директора.
  • Майстер: будь-яке приміщення.
  • Менеджери: лише власні кабінети.

Доступ до кухні отримують усі працівники.

На етапі встановлення інженер отримує вищевказану схему та проводить нарізку ключів, збірку циліндру. Якщо надалі ви захочете змінити права того чи іншого працівника, потрібно буде зробити новий ключ.

Найелементарніша схема доступу майстер-системи

Чим зручна майстер-система:

  • простіше зберігання ключів;
  • відсутність необхідності використовувати систему кодування, декодування, програмування;
  • проста експлуатація: не потрібно нічому новому навчати працівників;
  • у разі поломки ключа – легка його заміна;
  • можливість зробити необмежену кількість ключів.

Висоновок

Майстер-система – значно більш простий механізм контролю доступу, ніж класичні циліндри. Ієрархія доступу може бути необмежено складною: скільки завгодно ключів, скільки завгодно варіацій обмежень.

Майстер-система спрощує завдання організації роботи компанії. Керівник може контролювати доступ співробітників, при цьому не наймаючи окрему людину для роботи з велетенськими в’язками ключів.

Майстер-система згодиться і в домашньому використанні. Одним ключем можна відкривати не лише приватний будинок, а й прибудинкові об’єкти: літню кухню, майстерню, басейн і так далі. Ключ можна навіть адаптувати для роботи з мультилоком КПП автомобіля. Можливості дійсно дуже широкі.

Якщо ви ціните свій час та комфорт, обов’язково зверніть увагу на майстер-системи.