Інтерв’ю з Улісом Лоренте, менеджером EVVA

Раді зустрітися з вами, містер Лоренте. Не могли б ви розповісти нам більше про себе, свій професійний та освітній досвід та свою роль у EVVA?

Я менеджер з експорту у компанії EVVA. Я маю справу з продажами на всіх ринках, крім Австрії та тих, на яких у нас є дочірні компанії. Я працюю в EVVA майже сім років. Спочатку я координував діяльність з продажу з дочірніми компаніями у Східній Європі, переважно Угорщиною, Польщею, Чехією та Словаччиною. Потім мене підвищили до менеджера з експорту. Що стосується мого досвіду, я закінчив бізнес-адміністрування в Мадридському університеті та працював консультантом з питань експорту для Іспанської торгової палати.

Коротка історія EVVA?

EVVA – компанія з великим досвідом роботи. Ми були засновані в 1919 році, а це означає, що ми збираємося відсвяткувати сто років у бізнесі. За ці роки ми дуже міцно зарекомендували себе, особливо на ринках Центральної Європи. Ми визнані виробником високоякісної продукції, переважно на основі систем контролю доступу, як механічних, так і електронних. Ми зосереджуємось не на нижчому сегменті ринку, а на конкретних сегментах, переважно на діловому рівні. Ми працюємо з компаніями, лікарнями, університетами, різними організаціями, яким потрібен не лише один циліндр, а ціла система головних ключів. Ми продаємо переважно в Європі, Азії та Австралії. Зараз ми зосереджуємося на Східній та Південній Європі, Близькому Сході та Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Для кого може бути корисним EVVA AirKey?
 
Це популярне рішення для власників квартир, які здають їх в оренду через Інтернет, наприклад, AirBnb. Сьогодні вже не треба зустрічатись із власником квартири, щоб дати вам ключ від апартаментів. За допомогою AirKey ви можете використовувати функцію „Надіслати ключ”.
 
Також це буде цікаво для компаній з розподіленим розташуванням, завдяки гнучкості AirKey, наприклад, телекомунікаційні компанії, які мають багато антен, розподілених по всій країні можна надавати доступ технічній службі, яка займається обслуговуванням , вони можуть зателефонувати в штаб-квартиру та отримати доступ до потрібного приміщення.
 
На якій технології базуються ваші продукти?
 
AirKey базується на технології JCOP (Java Chip Open Protocol), яка є однією з найбільш безпечних технологій на ринку. Наприклад, в Австрії банківські картки використовують чіпи NFC, засновані на цій технології, тому вони використовуються в додатках, де потрібні найновіші стандарти.
 
Давайте поговоримо про кібербезпеку.
Звідки ми знаємо, що це безпечна система?
 
Безпека – це AirKey. Перш за все, у нас є веб-програмне забезпечення, розташоване на наших серверах EVVA. Для них ми маємо всі види безпеки: брандмауери, резервні сервери та шифрований зв’язок. Також сервери базуються в Австрії, яка є нейтральною країною, і тому інформація є безпечною. На рівні зв’язку ми використовуємо новітні стандарти шифрування, такі як 128-бітний AES. Це справді високий рівень шифрування, а значить, надзвичайно важко отримати доступ до інформації. Крім того, як зазначалося раніше, наші носії інформації (смартфони, картки) працюють із технологією JCOP, однією з найбезпечніших технологій ідентифікації.
 
Що робити, якщо хтось викраде мобільний телефон із увімкненими додатком? Який час відгуку та засоби?
 
Тут ми повинні розглянути кілька рівнів безпеки. Перш за все, наш додаток працює лише з розблокованим екраном на смартфоні, що означає, що ми рекомендуємо нашим клієнтам використовувати спеціальний PIN-код або шаблон для розблокування екрана. Крім того, додаток має можливість додати додатковий PIN-код, який потрібно ввести перед використанням системи AirKey. На програмному рівні, як тільки ви зрозумієте, що хтось викрав ваш мобільний телефон, у вас є можливість отримати доступ до веб-програмного забезпечення для управління AirKey з будь-якої точки світу та заблокувати авторизацію.
 
Яку систему EVVA ви б рекомендували для малих та середніх підприємств, а яку для більшої компанії?
 
Для невеликої компанії я б порекомендував рішення AirKey. AirKey – це проста у використанні система контролю доступу, що забезпечує повну гнучкість та мобільність для кінцевих користувачів. Для менших систем комплект управління зведений до мінімуму, оскільки ваш власний смартфон може одночасно бути носієм ідентифікації, станцією кодування та пристроєм програмування, економлячи зайві витрати. Крім того, програма для використання з AirKey є безкоштовною. Єдиний платіж, який ми беремо за використання програмного забезпечення, – це ключові кредити, дуже інноваційне рішення, яке дозволяє меншим об’єктам обмежувати витрати на ліцензію на програмне забезпечення.
 
Для більших компаній, таких як поштове відділення, університети, клієнти, як правило, отримують вигоду від можливостей віртуальної мережі на Xesar. За допомогою Xesar ви можете легко керувати системою локально та видавати нові картки через станцію кодування. Xesar використовує технологію MIFARE DESFIRE, розширену на ринку. Однак AirKey також підходить для більших систем, залежно від вимог. Наприклад, якщо у вас є різні адреси, поштові відділення в різних містах, краще скористатися гнучкістю AirKey. Це завжди залежить від того, яке рішення ви шукаєте. Якщо ви шукаєте більшої гнучкості та мобільності, вам слід скористатися AirKey. Якщо ви десь базуєтесь і хочете запускати  локально, я б рекомендував Xesar.
 
Які ще цікаві можливості від EVVA ?
 
Згідно з нашим гаслом „Smart New Worlds”, EVVA буде розвивати інноваційні системи в найближчі роки, завжди з урахуванням наших клієнтів. Вже доступно підключення Bluetooth як форми зв’язку з AirKey. На даний момент AirKey можна використовувати зі смартфонами Android завдяки їх чіпу NFC.
 
Таким чином ми покриваємо більший ринок споживачів. Ми більше зосереджуємось на мобільності та гнучкості. У нас буде система геотегів, що означає, що ви можете використовувати свій мобільний телефон із GPS під час ініціалізації компонента, щоб зберегти координати GPS, а потім відстежувати компоненти на картах Google. Для розподілених місць ви завжди можете знати, де знаходиться компонент. Ми також представляємо рішення для вільних рук, що означає, що у вас може бути мобільний телефон у кишені, і, просто підходячи до дверей, якщо у вас підключений Bluetooth, ви зможете автоматично відкрити двері. Що стосується Xesar, ми відкриті до інтеграцій, можемо запропонувати спеціальні рішення для збільшення зручності використання.

Уліс Лоренте, Менеджер EVVA

джерело